Isolatie Spouwmuren Met EPS HR++ Parels

Gasprijzen stijgen naar recordhoogte! Zijn uw spouwmuren niet, of slecht geïsoleerd? Bespaar nu fors op uw energierekening door uw spouwmuren door Grimbergen Isolatietechniek te laten isoleren!

Nieuw! Wij kunnen uw gevels ook Natuurvriendelijk isoleren.

Wij Helpen U Graag Met Uw Isolatie

Grimbergen is gespecialiseerd in de isolatie van uw metselwerk gevels en de begane grondvloer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Isolatie Spouwmuren Met EPS HR++ Parels

Grimbergen Isolatietechniek heeft met de HR++ parels een prachtig product in handen om uw spouwmuur te laten isoleren. De HR++ parels hebben een meer dan uitstekende isolatiewaarde ( lambda declared waarde λd = 0.033 W/mK). De grijze parels zijn voorzien van grafiet. Dit zorgt ervoor dat de parels extra warmte reflecteren. Hierdoor isoleren deze parels beter dan de vroeger gebruikte witte isolatieparels.

Door de afmeting van de HR++ parel, te weten 2 tot 5mm, kunnen deze zich in alle hoekjes en gaatjes in de toch al smalle spouw voegen. De pareltjes sluiten ook goed aan tegen de kozijnen. In de spouw zitten spouwankers en speciebaarden. Deze oneffenheden kunnen een mooie verdeling van het isolatiemateriaal verstoren. De parels die Grimbergen Isolatietechniek gebruikt zijn mooi rond, klein en egaal aan de buitenkant waardoor dit probleem niet bestaat. Daar bovenop heeft onze HR++ parel een uniek hoge isolatiewaarde en is daardoor een uitstekend materiaal  om uw spouwmuren mee te laten isoleren door Grimbergen Isolatietechniek.

Vleermuisvrij maken van de spouw

In het kader van Natuurvriendelijk isoleren kan uw spouw eerst vleermuisvrij gemaakt worden, waarbij tevens vleermuiskasten worden opgehangen. Dit wordt minimaal 4 dagen vóór het isoleren gedaan, lees hier verder.

Aanbrengen Isolatie

In het buitenblad worden volgens een patroon gaten rond 18 mm geboord in de kruising van de staande en liggende voeg.

Door deze gaten worden de EPS parels onder druk in de spouw geblazen. Hierbij wordt een watergedragen lijm meegespoten die er voor zorgt dat de EPS korreltjes zich in de spouw na uitharding vormen tot een plaat. Onder de kozijnen en de dakrand worden extra gaten geboord. Als er geen parels meer door het vulpistool komen sluit de isolatiespecialist het vulpistool en wordt naar het volgende gaatje gegaan. Na het vullen worden alle gaatjes weer netjes afgedicht met op kleur gemaakte voegspecie. Na afloop is nauwelijks meer te zien waar de gaatjes hebben gezeten.

Technische Voordelen Van De HR++ Parels

  • Eenvoudige plaatsing (meestal in een halve dag, bij een groter project vaak in een dag)
  • 100% recyclebaar
  • Dampdoorlatend en vochtbestendige/regulerende isolatie, waterafstotend
  • Hoge isolatiewaarde
  • Toepasbaar vanaf een spouwbreedte van 30 mm
  • Tien jaar garantie
  • Gecertificeerd product bij BCRG

Indicatieve Besparingen Isolatie Spouwmuren Met EPS HR++ Parels

Bij een gemiddelde binnentemperatuur van 19°C en een gemiddelde winter (laatste 11 jaar), met een hr cv-ketel en een gemiddeld ventilatiegedrag. De laagste besparing is van toepassing op kleine muurvlakjes, de hoogste bij grote oppervlakken zoals kopgevels. Besparingen zijn indicatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
De Rc waarde is de warmteweerstand van de spouwmuur volgens attest 20210307GK van Bureau CRG.

 

 

 

 

NTA 8800

globale 1)

 

isolatie

Rdeclared

Rc

gasbesparing

 

 

m2K/W

m2K/W

m3 /jaar.m2

Ongeïsoleerde spouwmuur

0 mm

 

0,35

0

Nageïsoleerde 

30

0,91

1,02

5 – 6

spouwmuur

40

1,21

1,27

7 – 8

 

50

1,52

1,50

7,5 – 8,5

 

60

1,82

1,72

8 – 9

 

70

2,12

1,95

8,5 – 9,5

Benieuwd Naar De Isolatie Kosten?

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op