Tonzon Hout Isolatie

Gasprijzen stijgen naar recordhoogte! Is uw vloer niet, of slecht geïsoleerd? Bespaar nu fors op uw energierekening door uw vloer door Grimbergen Isolatietechniek te laten isoleren!

Wij Helpen U Graag Met Uw Isolatie

Grimbergen is gespecialiseerd in de isolatie van uw metselwerk gevels en de begane grondvloer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Houten Vloeren Met Tonzon Driekamer Thermoskussens.

Grimbergen isoleert houten vloeren uitsluitend met Tonzon Thermoskussens. Deze bestaan uit drie reflecterende folies met drie afgesloten, niet geventileerde luchtcompartimenten. De isolatie wordt tussen de houten balklagen onder de vloervelden mechanisch aangebracht met nieten. De kopse kanten worden met dubbelzijdig tape zorgvuldig dichtgeplakt en mechanisch bevestigd tegen de fundering. De Thermoskussens worden zorgvuldig om het bestaande leidingwerk gevouwen. Werk voor specialisten!

Om de isolatie aan te brengen is een hoogte van minimaal 45 cm nodig tussen de onderkant van de balklaag en de bodem van de kruipruimte. Is die niet beschikbaar, staat er water in de kruipruimte of wemelt het van de leidingen, dan moeten we overgaan tot bodemisolatie. Zie de tab Bodemisolatie.

De innovatieve thermoskussens reflecteren de warmte die door de houten vloerdelen komt terug naar boven. Zo blijft de warmte in de woonkamer. De sterk isolerende werking van Tonzon wordt veroorzaakt door reflectie van de drie alu-lagen én de stilstaande lucht in de kussens. Door het correct installeren van de thermoskussens door Grimbergen Isolatietechniek voorkomt u dat de warmte de kruipruimte instraalt.

Door de combinatie bodemfolie en isolatie behoren optrekkende kou- en vochtproblemen tot het verleden! Doordat de vloer nu veel warmer is, is die droger en bestaat er praktisch geen kans meer op het ontstaan van schimmels. Er zal ook veel minder last van huisstofmijten zijn.

Als Rwaarde van de isolatie houden wij 4,8 m2K/W aan. Door de houten balken met een hart op hart afstand van circa 600 mm is de  Rc-waarde van de constructie iets lager. Deze bedraagt volgens attest 20210437GK van Bureau CRG 4,4 m2K/W. Een enorme verbetering ten opzichte van de ongeïsoleerde vloer.

De werkzaamheden voor één woning kunnen meestal binnen een dag worden afgerond.

Technische Voordelen Van Isoleren Met Tonzon Thermoskussens Voor Houten Vloeren.

  • Eenvoudige plaatsing (meestal in een halve dag, bij een groter project vaak in een dag)
  • Hoge isolatiewaarde
  • Tien jaar garantie
  • Zeer milieuvriendelijke oplossing door geringe massa.

Benieuwd Naar De Isolatie Kosten?

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op