PIF060 Beton Isolatie

Gasprijzen stijgen naar recordhoogte! Is uw vloer niet, of slecht  geïsoleerd? Bespaar nu fors op uw energierekening door uw vloer door Grimbergen Isolatietechniek te laten isoleren!

Wij Helpen U Graag Met Uw Isolatie

Grimbergen is gespecialiseerd in de isolatie van uw metselwerk gevels en de begane grondvloer. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Betonnen Vloeren Met PIF060 Isolatiefolie.

Grimbergen isoleert vlakke betonnen vloeren en zogenaamde balken-broodjes vloeren ook met PIF060 isolatiefolie.  PIF isolatie is een innovatieve, hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie en bestaat uit verschillende lagen aluminiumfolie met daartussen lagen noppenfolie met gesloten cellen lucht. De unieke isolatiewerking geschiedt op basis van thermische reflectie of thermoreflectie van de alufolies. Thermische reflectie is het vermogen om warmte en kou eenvoudig te reflecteren. Om hetzelfde effect te realiseren met traditionele isolatiematerialen zijn veel grotere diktes noodzakelijk.  Optrekkende kou- en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden.
Grimbergen Isolatietechniek plaatst onder de vloeren het type PIF060 toe met een Rd van 3,7 m2K/W.

Bevestiging

Tegen de onderzijde van de vlakke betonvloer of de onderzijde van de betonnen balkjes worden houten latten gemonteerd. De rollen PIF worden daar haaks mechanisch op bevestigd met speciale pluggen. Alle naden tussen de banen PIF worden afgetaped. De aansluitingen met de funderingsbalken worden zorgvuldig afgepurd. Zo ontstaat een aaneengesloten stevige laag isolatiefolie, die weinig ruimte gebruikt.

De PIF isolatie kan worden toegepast in situaties waar sprake is van wat meer leidingwerk onder de vloer.

Om de isolatie aan te brengen is een hoogte van minimaal 50 cm nodig tussen de onderkant van de vloer en de bodem van de kruipruimte. Is die niet beschikbaar, staat er water in de kruipruimte of wemelt het van de leidingen, dan moeten we overgaan tot bodemisolatie. Zie de tab Bodemisolatie.

Door de combinatie bodemfolie en isolatie behoren optrekkende kou- en vochtproblemen tot het verleden! Doordat de vloer nu veel warmer is, is die droger en bestaat er praktisch geen kans meer op het ontstaan van schimmels. Er zal ook veel minder last van huisstofmijten zijn.

 

Technische Voordelen Van Isoleren Met PIF 060 Isolatiefolie Voor Betonnen Vloeren

  • De werkzaamheden bij één woning kunnen meestal binnen een dag worden afgerond.
  • Hoge isolatiewaarde
  • U krijgt 10 jaar garantie op het systeem
  • Goede blijvende toegankelijkheid van de kruipruimte, systeem vraagt slechts 7 – 8 cm hoogte.
  • Later doorvoeren van een leiding mogelijk door een gaatje te prikken in de folie en de aansluiting weer af te tapen met alu-folie.

Benieuwd Naar De Isolatie Kosten?

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op